Menu Sluiten

Onze naam-kandidaat ‘Altena’ is door naar gemeenteraden

beeldcitaat: ATV, via Youtube

Ons naamvoorstel Almerwaard is door de commissie van deskundigen van de fusiegemeente ‘Altena’ geselecteerd om voorgelegd te worden aan de gemeenteraden. De door ons en iedereen voorspelde winnende naam Altena zit er natuurlijk ook bij. De namen werden voor de camera van ATV onthuld door burgemeester van Woudrichem en de voorzitter van de commissie (zie foto).

De vijf mogelijke namen voor Altena

De kandidaat-namen zijn Almerwaard, Altena, Altena Biesbosch, Biesbosch en Maas en Merwe.Het zit het randje van: waarom heb je in überhaupt het volk om ideeën gevraagd? De lijst met inzendingen is nog niet gepubliceerd, maar uit het rapport blijkt dat er mooie wat meer buiten de paden bedachte namen tussen zaten. Dat er geen naam met een verwijzing naar Brabant is geselecteerd lijkt mij vooral een gemiste kans. De gemeente is straks de meest noordelijke van de provincie.

Alle lof voor ‘Almerwaard’

We zijn denk ik niet de enige geweest die Almerwaard heeft ingezonden dus we moeten de virtuele taart delen. De naam ontleent zijn kracht aan de analogie met namen als Bommelerwaard en het riviertje de Alm loopt midden door het grondgebied –dus hij ligt voor de hand– maar is minder plat dan Altena Bieschbos. Hij strijdt ook niet met plaatsnamen als Woudrichem en Werkendam, omdat waard een groter geheel suggereert.

almerwaard-juryrapport

bron: juryrapport naamgevingscommissie ‘Altena’

Geplaatst inNaamgeving, Nieuws